Jednoduchá pomazánka z červené řepy je skvělým způsobem, jak využít bohatou chuť a živiny této zeleniny. Zde je recept na jednoduchou pomazánku z červené řepy:
Ingredience:
• 2 středně velké červené řepy
• 100 g tvarohu nebo sýru (např. kozí sýr)
• 1 stroužek česneku
• 1 lžíce olivového oleje
• Šťáva z 1/2 citronu
• Sůl a pepř podle chuti
• Čerstvá petrželka nebo jiné bylinky na ozdobu
Postup:
1. Oloupejte červenou řepu a nakrájejte ji na menší kousky.
2. Vařte červenou řepu v osolené vodě, dokud není měkká (asi 15-20 minut). Poté ji nechte vychladnout.
3. V mixéru nebo food processoru rozmixujte uvařenou červenou řepu, tvaroh nebo sýr, prolisovaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
4. Přidejte sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte.
5. Pomazánku přendejte do misky a ozdobte nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.
6. Podávejte s čerstvým pečivem, grilovaným chlebem nebo jako součást piknikového menu.
Tato jednoduchá pomazánka z červené řepy je skvělá alternativa k tradičním pomazánkám a přinese do vaší kuchyně novou chuť a barvu. Červená řepa je bohatá na živiny a antioxidanty, zatímco tvaroh nebo sýr dodají pomazánce bohatou a krémovou texturu. Můžete si ji připravit jako chutnou nádivku do sendvičů, jako dip k zelenině nebo jako součást pestrého obědového menu. Dobrou chuť!