Recept na tatarák z cukety s topinkami:
Ingredience:
• 1 středně velká cuketa
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička hořčice
• 1 lžička octa
• Sůl a pepř podle chuti
• čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
• topinky nebo toastový chléb
Postup:
1. Cuketu oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte do cedníku a nechte vysakovat nadbytečnou šťávu.
2. Nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou měkké a sklovité.
4. Přidejte nastrouhanou cuketu a restujte asi 5-7 minut, dokud cuketa změkne.
5. Do směsi přidejte hořčici, ocet, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vychladnout.
6. Mezitím si připravte topinky nebo toastový chléb - opečte je na pánvi nebo v troubě, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
7. Na každou topinku nanesete vrstvu cuketové směsi a ozdobíte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
8. Podávejte jako chutnou a osvěžující předkrm nebo lehkou večeři.
Tatarák z cukety s topinkami je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a připravit lahodný a zdravý pokrm. Cuketa dodává tataráku vlhkost a jemnou sladkost, zatímco cibule, česnek a hořčice dodávají hloubku chuti. Topinky nebo toastový chléb poslouží jako křupavý a chutný doplněk k tomuto pokrmu. Tatarák z cukety s topinkami je skvělou volbou pro ty, kteří hledají lehkou a osvěžující variantu tradičního tataráku. Užijte si ho jako chutný a zdravý předkrm nebo lehkou večeři plnou chutí a vůní. Dobrou chuť!