Recept na špagety Carbonara se smetanou je variací na tradiční italské jídlo, která přidává do omáčky krémovitost a bohatou chuť. Zde je recept na špagety Carbonara se smetanou:
Ingredience:
• 400 g špaget
• 200 g pancetty nebo slaniny
• 3 stroužky česneku
• 3 velké žloutky
• 100 g čerstvého parmazánu
• 200 ml smetany ke šlehání
• čerstvě mletý černý pepř
• sůl
• olivový olej
Postup:
1. Vařte špagety v osolené vodě dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Mezitím na pánvi osmažte nakrájenou pancettu nebo slaninu na kousky, dokud nebude křupavá. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho společně s pancettou.
3. Ve vhodné misce smíchejte žloutky, nastrouhaný parmazán, smetanu ke šlehání a čerstvě mletý černý pepř. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
4. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a přendáme do pánve s pancettou a česnekem. Nechte je zhruba minutu prohřát.
5. Poté stáhněte pánvi z ohně a rychle vmíchejte směs se žloutky, parmazánem, smetanou a pepřem. Důkladně promíchejte, aby se vytvořila krémovitá omáčka.
6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti a podáváme ihned.
Tímto způsobem získáte špagety Carbonara se smetanou, které mají bohatou a krémovitou omáčku. Tato variace na tradiční recept je skvělá pro ty, kteří preferují bohatší a hutnější omáčku. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem. Dobrou chuť!