Recept na rychlou hrníčkovou buchtu z cukety s citrónovou polevou:
Ingredience:
• 1 hrnek nastrouhané cukety
• 1 hrnek cukru
• 1/2 hrnku oleje
• 2 vejce
• 2 hrnky hladké mouky
• 1 lžička prášku do pečiva
• šťáva a kůra z 1 citrónu
• špetka soli
Pro citrónovou polevu:
• 1 hrnek moučkového cukru
• šťáva z 1 citrónu
Postup:
1. V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, cukr, olej, vejce, šťávu a kůru z citrónu. Dobře promíchejte.
2. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte dohladka těsto.
3. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a uhladíte povrch.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, nebo dokud buchta nezezlátne a nevykynutá.
5. Mezitím si připravte citrónovou polevu. Vejte do misky moučkový cukr a postupně přilévejte citrónovou šťávu, dokud nedostanete hladkou polevu.
6. Po upečení buchty ji nechte vychladnout, poté polejte citrónovou polevou a nechte ztuhnout.
7. Nakrájejte na plátky a podávejte.
Tato rychlá hrníčková buchta z cukety s citrónovou polevou je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a připravit osvěžující a lahodný dezert. Cuketa dodává buchtě vlhkost a jemnou sladkost, zatímco citrónová poleva dodává svěžest a kyselou chuť. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a bude skvělou volbou pro odpolední čaj nebo jako dezert po večeři. Užijte si tuto chutnou a osvěžující hrníčkovou buchtu z cukety s citrónovou polevou a rozzářte svůj den lahodným dezertem plným chutí a vůní. Dobrou chuť!