Recept na hrníčkovou nádivku z cukety na pekáč

Recept na hrníčkovou nádivku z cukety:

Ingredience:

•   2 středně velké cukety
•   1 cibule
•   2 stroužky česneku
•   1 hrnek nastrouhaného sýra (např. eidam nebo gouda)
•   1/2 hrnku strouhanky
•   2 vejce
•   1/2 hrnku smetany
•   1 lžička sušených bylinek (např. oregano, tymián)
•   Sůl a pepř podle chuti
•   Olivový olej

Postup:

1.  Cukety oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte do cedníku a nechte vysakovat nadbytečnou šťávu.
2.  Nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
3.  Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou měkké a sklovité.
4.  Přidejte nastrouhané cukety a restujte asi 5-7 minut, dokud cukety změknou. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
5.  V míse smíchejte nastrouhaný sýr, strouhanku, vejce, smetanu, sušené bylinky, sůl a pepř.
6.  Přidejte vychladlou směs cukety, cibule a česneku a důkladně promíchejte.
7.  Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a uhladíte povrch.
8.  Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, nebo dokud hrníčko nezezlátne a nevykynuté.
9.  Nechte vychladnout, nakrájejte na plátky a podávejte.

Toto hrníčko vo s nádivkou z cukety je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a připravit chutný a sýrový pokrm. Cuketa dodává hrníčku vlhkost a jemnou sladkost, zatímco sýr a bylinky dodávají hloubku chuti. Tento pokrm je skvělý jako hlavní chod nebo jako příloha k masu či salátu. Užijte si ho jako výživnou a chutnou pochoutku plnou chutí a vůní. Dobrou chuť!

Ke stažení

Ptáte se mě proč mé knihy už nejsou tištěné. Víte, ja těch knih napsal 9. A je hodně těžké je všechny dotiskovat i s ohledem na ty ceny papíru. Proto jsem se rozhodl, že Vám je dám ke stažení. Za cenu 399 Kč. To máte jeden oběd a kávu v restauraci😁 Lepší nabídku už fakt nemám. Věřím, že se Vám to teď bude hodit😉☺️👍 U mě na eshopu objednáte, po zaplacení Vám systém pošle vše na email. Jde to otevřít na mobilu, tabletu i počítači. 👍😊 https://www.brichac.cz/…df/