Na čočku nakyselo potřebujete následující ingredience:
• 1 šálek čočky
• 2 šálky vody
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce octa
• Sůl, pepř a kmín podle chuti
Postup:
1. Čočku propláchněte ve studené vodě a nechte ji namočenou minimálně 1 hodinu nebo přes noc.
2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezlátne.
3. Přidejte namočenou čočku a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20-30 minut, dokud čočka nezměkne.
4. Přidejte ocet, sůl, pepř a kmín a nechte ještě chvíli povařit.
5. Hotovou čočku nakyselo můžete podávat jako přílohu k masu nebo zelenině, nebo ji můžete jíst samostatně s chlebem.
Dobrou chuť!