Špagety Carbonara jsou klasickým italským jídlem, které je oblíbené pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Zde je recept na špagety Carbonara, který je považován za jeden z nejlepších a nejjednodušších:
Ingredience:
• 400 g špaget
• 200 g pancetty nebo slaniny
• 3 stroužky česneku
• 3 velké žloutky
• 100 g čerstvého parmazánu
• čerstvě mletý černý pepř
• sůl
• olivový olej
Postup:
1. Vařte špagety v osolené vodě dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Mezitím na pánvi osmažte nakrájenou pancettu nebo slaninu na kousky, dokud nebude křupavá. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho společně s pancettou.
3. Ve vhodné misce smíchejte žloutky, nastrouhaný parmazán a čerstvě mletý černý pepř. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
4. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a přendáme do pánve s pancettou a česnekem. Nechte je zhruba minutu prohřát.
5. Poté stáhněte pánvi z ohně a rychle vmíchejte směs se žloutky a parmazánem. Důkladně promíchejte, aby se vytvořil krémovitý omáčka.
6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti a podáváme ihned.
Tento recept na špagety Carbonara je jednoduchý, ale velmi chutný a autentický. Díky kombinaci křupavé pancetty, krémovité omáčky se žloutky a parmazánem a čerstvého česneku si určitě zamilujete. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem. Dobrou chuť!