Ingredience:
• 800 g rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 l zeleninového vývaru
• 1/2 šálku čerstvé nasekané bazalky
• 2 lžíce olivového oleje
• Sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Pokud používáte čerstvá rajčata, oloupejte je a nasekejte na kousky. Pokud používáte konzervovaná rajčata, stačí je rovnou přidat do polévky.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezlátne.
3. Přidejte rajčata a nechte je chvíli vařit, aby uvolnila šťáva.
4. Přilijte zeleninový vývar a nechte polévku vařit asi 15-20 minut, dokud rajčata nezměknou.
5. Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
6. Polévku můžete podávat horkou s křupavým chlebem nebo s plátkem sýra na vrchu.
Tato rajčatová polévka s bazalkou je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Její svěží a aromatická chuť bazalky dodá polévce jedinečný zážitek. Experimentujte s přidáním dalších bylinek nebo koření podle vaší chuti a vytvořte si svou vlastní oblíbenou verzi této chutné polévky. Dobrou chuť!