Recept na vepřové na mrkvi s bramborem je skvělou volbou pro chutný a zdravý pokrm. Zde je jednoduchý recept, který můžete snadno připravit doma:
Ingredience:
• 500 g vepřového masa (např. krkovička nebo plec)
• 4 středně velké brambory
• 4 mrkve
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce oleje
• 1 lžíce hladké mouky
• 400 ml vývaru
• Sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup:
1. Masa očistěte a nakrájejte na menší kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Přidejte k nim nakrájené maso a osmahněte ho z každé strany.
3. Přidejte na pánvi brambory a mrkev, promíchejte a nechte chvíli restovat.
4. Přisypte hladkou mouku a promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.
5. Postupně zalijte vývarem a nechte pokrm vařit na mírném ohni asi 30-40 minut, dokud maso není měkké a zelenina je uvařená.
6. Přidejte do pokrmu sůl, pepř, majoránku a kmín podle chuti. Dochutíme podle potřeby.
7. Hotový pokrm podávejte teplý s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.
Tento recept na vepřové na mrkvi s bramborem je lahodný a výživný pokrm, který si můžete dopřát jako hlavní jídlo k obědu nebo večeři. Můžete ho také doplnit o další oblíbené koření nebo bylinky podle vaší chuti. Dobrou chuť!