Těstoviny Caprese:
Ingredience:
• 300 g těstovin (např. penne nebo spaghetti)
• 2-3 rajčata
• 1 balení mozzarelly
• čerstvá bazalka
• olivový olej
• sůl, pepř
• česnek (volitelně)
Postup:
1. Vařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
2. Mezitím nakrájejte rajčata a mozzarellu na menší kousky.
3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájená rajčata. Osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek (pokud používáte).
4. Přidejte mozzarellu a nechte zhruba 2-3 minuty, dokud se sýr začne mírně topit.
5. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Dochutíme čerstvou bazalkou a podávejte ihned.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou:
Ingredience:
• 300 g těstovin (např. farfalle nebo tagliatelle)
• 4-5 rajčat
• 2 stroužky česneku
• olivový olej
• čerstvá bazalka
• sůl, pepř
• parmezán (volitelně)
Postup:
1. Vařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
2. Mezitím nakrájejte rajčata na menší kousky a prolisujte česnek.
3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte prolisovaný česnek.
4. Přidejte nakrájená rajčata a nechte dusit zhruba 5-7 minut, dokud se rajčata změknou.
5. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Dochutíme nasekanou bazalkou a podávejte s parmezánem.
Těstoviny s rajčaty, bazalkou a pancettou:
Ingredience:
• 300 g těstovin (např. linguine nebo fusilli)
• 100 g pancetty
• 4-5 rajčat
• olivový olej
• čerstvá bazalka
• sůl, pepř
• česnek (volitelně)
Postup:
1. Vařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
2. Na pánvi osmažte nakrájenou pancettu na kousky, dokud nebude křupavá.
3. Mezitím nakrájejte rajčata na menší kousky a prolisujte česnek.
4. Přidejte nakrájená rajčata a česnek k pancettě a nechte dusit zhruba 5-7 minut.
5. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Dochutíme čerstvou bazalkou a podávejte s trochou olivového oleje a parmezánu.
Tyto recepty s těstovinami, rajčaty a bazalkou jsou jednoduché, chutné a ideální pro rychlou a zdravou večeři plnou italských chutí. Užijte si je s rodinou nebo přáteli a dopřejte si lahodný zážitek u stolu. Dobrou chuť!