Recept 1: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a bylinkovým dresinkem
Ingredience:
• 500 g vepřové panenky
• 1 paprika
• 1 cuketa
• 1 cibule
• 2 lžíce olivového oleje
• Sůl a pepř podle chuti
• Bylinky (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
• 2 lžíce balsamikového octa
• 1 lžíce medu
Postup:
1. Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlkolečka.
3. Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4. Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5. V misce smíchejte balsamikový ocet, med, olivový olej a nasekané bylinky.
6. Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a bylinkovým dresinkem.
Recept 2: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a citronovým tymiánovým dresinkem
Ingredience:
• 500 g vepřové panenky
• 1 cuketa
• 1 baklažán
• 1 červená cibule
• 2 lžíce olivového oleje
• Sůl a pepř podle chuti
• Čerstvý tymián
• Šťáva z 1 citronu
• 1 lžíce medu
Postup:
1. Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2. Zeleninu nakrájejte na plátky, cibuli na půlkolečka.
3. Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4. Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5. V misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, med a nasekaný tymián.
6. Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a citronovým tymiánovým dresinkem.
Recept 3: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a česnekovým rozmarýnovým dresinkem
Ingredience:
• 500 g vepřové panenky
• 1 cuketa
• 1 paprika
• 1 cibule
• 2 lžíce olivového oleje
• Sůl a pepř podle chuti
• Česnek
• Čerstvý rozmarýn
• 2 lžíce octa
• 1 lžíce medu
Postup:
1. Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlkolečka.
3. Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4. Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5. V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, nasekaný rozmarýn, ocet a med.
6. Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a česnekovým rozmarýnovým dresinkem.
Tyto recepty vám poskytnou skvělé variace grilované vepřové panenky s pečenou zeleninou, které jsou zdravé, chutné a snadno připravitelné. Můžete si vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje a vychutnat si skvělé jídlo plné lahodných chutí a vůní. Dobrou chuť!