3 výborné recepty na grilovanou vepřovou panenku s pečenou zeleninou

Recept 1: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a bylinkovým dresinkem

Ingredience:

•   500 g vepřové panenky
•   1 paprika
•   1 cuketa
•   1 cibule
•   2 lžíce olivového oleje
•   Sůl a pepř podle chuti
•   Bylinky (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
•   2 lžíce balsamikového octa
•   1 lžíce medu

Postup:

1.  Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2.  Zeleninu nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlkolečka.
3.  Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4.  Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5.  V misce smíchejte balsamikový ocet, med, olivový olej a nasekané bylinky.
6.  Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a bylinkovým dresinkem.

Recept 2: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a citronovým tymiánovým dresinkem

Ingredience:

•   500 g vepřové panenky
•   1 cuketa
•   1 baklažán
•   1 červená cibule
•   2 lžíce olivového oleje
•   Sůl a pepř podle chuti
•   Čerstvý tymián
•   Šťáva z 1 citronu
•   1 lžíce medu

Postup:

1.  Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2.  Zeleninu nakrájejte na plátky, cibuli na půlkolečka.
3.  Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4.  Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5.  V misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, med a nasekaný tymián.
6.  Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a citronovým tymiánovým dresinkem.

Recept 3: Grilovaná vepřová panenka s pečenou zeleninou a česnekovým rozmarýnovým dresinkem

Ingredience:

•   500 g vepřové panenky
•   1 cuketa
•   1 paprika
•   1 cibule
•   2 lžíce olivového oleje
•   Sůl a pepř podle chuti
•   Česnek
•   Čerstvý rozmarýn
•   2 lžíce octa
•   1 lžíce medu

Postup:

1.  Vepřovou panenku osolte a opepřete a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
2.  Zeleninu nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlkolečka.
3.  Grilujte vepřovou panenku na rozpáleném grilu asi 15-20 minut, obracíce ji pravidelně, dokud není propečená.
4.  Mezitím pečte zeleninu v troubě na plechu s olivovým olejem, solí a pepřem asi 20-25 minut, dokud není zlatě hnědá.
5.  V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, nasekaný rozmarýn, ocet a med.
6.  Grilovanou panenku podávejte s pečenou zeleninou a česnekovým rozmarýnovým dresinkem.

Tyto recepty vám poskytnou skvělé variace grilované vepřové panenky s pečenou zeleninou, které jsou zdravé, chutné a snadno připravitelné. Můžete si vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje a vychutnat si skvělé jídlo plné lahodných chutí a vůní. Dobrou chuť!

Ke stažení

Ptáte se mě proč mé knihy už nejsou tištěné. Víte, ja těch knih napsal 9. A je hodně těžké je všechny dotiskovat i s ohledem na ty ceny papíru. Proto jsem se rozhodl, že Vám je dám ke stažení. Za cenu 399 Kč. To máte jeden oběd a kávu v restauraci😁 Lepší nabídku už fakt nemám. Věřím, že se Vám to teď bude hodit😉☺️👍 U mě na eshopu objednáte, po zaplacení Vám systém pošle vše na email. Jde to otevřít na mobilu, tabletu i počítači. 👍😊 https://www.brichac.cz/…df/