Recept na 3 ovesné kaše, které si zamilujete:
Ovesná kaše s banánem a skořicí:
• 1 hrnek ovesných vloček
• 2 hrnky mléka (nebo rostlinného mléka)
• 1 banán
• 1 lžička skořice
• Med nebo javorový sirup podle chuti
Postup:
1. V hrnci smíchejte ovesné vločky a mléko a přiveďte k varu.
2. Vařte na mírném ohni asi 5-7 minut, dokud kaše nezhoustne.
3. Přidejte nastrouhaný banán, skořici a med nebo javorový sirup a důkladně promíchejte.
4. Podávejte s plátky banánu a dalším posypáním skořice.
Ovesná kaše s jahodami a mandlovým máslem:
• 1 hrnek ovesných vloček
• 2 hrnky mléka (nebo rostlinného mléka)
• 1 hrnek jahod (čerstvých nebo mražených)
• 1 lžíce mandlového másla
• Mleté skořice pro posypání
Postup:
1. V hrnci smíchejte ovesné vločky a mléko a přiveďte k varu.
2. Vařte na mírném ohni asi 5-7 minut, dokud kaše nezhoustne.
3. Přidejte jahody a mandlové máslo a promíchejte, dokud se jahody nezměknou.
4. Podávejte posypané mletou skořicí a dalšími jahodami.
Ovesná kaše s dýní a ořechy:
• 1 hrnek ovesných vloček
• 2 hrnky mléka (nebo rostlinného mléka)
• 1 hrnek nastrouhané dýně
• 1/4 hrnku mletých ořechů (např. vlašské nebo lískové)
• Med nebo javorový sirup podle chuti
• Skořice a muškátový oříšek pro dochucení
Postup:
1. V hrnci smíchejte ovesné vločky a mléko a přiveďte k varu.
2. Vařte na mírném ohni asi 5-7 minut, dokud kaše nezhoustne.
3. Přidejte nastrouhanou dýni, mleté ořechy, med nebo javorový sirup a dochuťte skořicí a muškátovým oříškem.
4. Podávejte s dalšími ořechy a plátky dýně.
Tyto 3 recepty na ovesné kaše jsou skvělým způsobem, jak začít den plný energie a chutných a zdravých snídaní. Kaše je rychlá a jednoduchá na přípravu a můžete si ji přizpůsobit podle svých chutí a preferencí. Užijte si tyto lahodné a výživné ovesné kaše a dopřejte svému tělu zdravý start do nového dne! Dobrou chuť!